Blog

[button size=”normal” type=”danger” value=”30.01.2014″ href=”http://www.sunsys.ro/blog”]

[button size=”normal” type=”info” value=”Exemplu comunicare case de marcat cu GPRS” href=”http://www.sunsys.ro/blog”]

Exemplu Functionare Gprs

Conform domnului Ministru asa ar trebui sa arate noua lege. Toate casele de marcat vor avea modul GPRS (in interiorul sau va tebui sa aiba SIM de Telefon, deoarece comunicatia GPRS asa comunica) si SD Card pentru a inlocui Jurnalul electronic, acesta se va memora pe SD Card

Iar noi vrem sa intrebam pe domnul Ministru exista infrastructura la ANAF ???????!!!!!!!!!!

[button size=”normal” type=”danger” value=”29.01.2014″ href=”http://www.sunsys.ro/blog”]

[button size=”normal” type=”info” value=”Toti comerciantii vor folosi Case de Marcat fiscale cu Jurnal Electronic incepand cu 1 iulie 2014. ???” href=”http://www.sunsys.ro/blog”]

Cele mai noi stiri din mediul online fac referire la un interviu cu ministrul de finante, domnul Daniel Chițoiu, in care se afirma ca toate casele de marcat din Romania trebuie schimbate pana la sfarsitul primului semestru din 2014.

Trebuie sa spunem din start urmatorul lucru: nici o casa de marcat din Romania nu corespunde mesajului transmis de acea stire/interviu cu ministrul de finante (pana la acest moment nu a aparut nici o informatie oficiala din partea Ministerului de Finante, asa ca vom trata totul doar ca pe o stire.)

Nici o firma importatoare si distribuitoare de case de marcat din Romania nu are OMOLOGAT nici un model de case de marcat, care sa corespunda noilor cerinte, la care se face referire in acel articol.

De ce nu exista astfel de Case de marcat?

Simplu: pentru ca nu s-a publicat inca nici o noua lege care sa impuna obligativitatea  unor noi modele de case de marcat cu jurnal electronic si GPRS (banuim ca “mama Omida” nu poate ghici modificarile legislative care vor aparea).

Nefiind lege, nu exista nici norme metodologice, asadar nu exista specificatiile tehnice dupa care producatorii de case de marcat sa proiecteze noile modele.

Nici un importator de case de marcat nu poate distribui pe piata din Romania case de marcat fara sa fie conform cerintelor legii.

Lege care inca nu exista, norme tehnice care inca nu exista.

Din aceasta cauza  nu exista in Romania case de marcat cu jurnal electronic stocat pe SD card si cu transmitere de date prin GPRS sau Ethernet catre un anumit server.

In acest moment toate casele de marcat sunt omologate conform OUG 28/1999 si a HG 479/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Daca conform celor relatate in acel interviu va aparea o noua lege, trebuie sa apara si normele metodologice cu specificatiile tehnice de rigoare, abia dupa aceea producatorii pot proiecta noile modele, care ulterior vor fi  supuse testarii si certificarii tehnice de catre institutia abilitata de Ministerul de Finante (ITC),  apoi obtinute aprobarile privind distribuitia de la  Comisia de Avizare a Distribuitorilor şi a Aparatelor de Marcat Electronice Fiscale si abia apoi intra in fabricatie. Toate acestea vor face parte dintr-un proces care se va desfasura in timp, si daca facem un calcul rapid, avem din momentul aparitiei legii, maxim 90 zile pentru aparitia Normelor Metodologice, 60 zile pentru proiectarea noilor modele, 30 zile pentru testarea si aprobarea ITC, 30 zile pentru  aprobarea Comisiei de Avizare a Distribuitorilor şi a Aparatelor de Marcat Electronice Fiscale si inca 30 zile necesare producerii efective de case de marcat, un total de aproximativ 240 zile.

In concluzie suntem de parere ca este necesar un termen minim de 8 luni de la aparitia unei noi legi, privind casele de marcat pentru”nasterea” primei case de marcat cu alte caracteristici tehnice decat cele actuale, fie ele cu jurnal electronic pe SD card, transmitere de date fiscale prin GPRS sau Ethernet.

In zilele urmatoare vom reveni cu un nou articol in care vom descrie in cativa pasi situatia actuala a caselor de marcat cu GPRS din tara vecina, Bulgaria.

[button size=”normal” type=”danger” value=”25.01.2014″ href=”http://www.sunsys.ro/blog”]

[button size=”normal” type=”info” value=”Informatie preluata de la Trustul Realitatea” href=”http://www.sunsys.ro/blog”]

Astazi impreuna cu un prieten am citit un material publicat pe sit-ul Realitatea.net si am decis sa il public si aici asa ca voi face un copy –  paste (ctrl+C si ctrl+V) sper sa nu supar pe cineva.

Originalul se regaseste aici: http://www.realitatea.net/toate-firmele-vor-fi-obligate-sa-aiba-case-de-marcat-cu-jurnal-electronic_1362808.html

” Firmele vor fi obligate să aibă case de marcat cu jurnal electronic.

Toate firmele vor utiliza case de marcat cu jurnal electronic până la finalul primului semestru din 2014, care vor înlocui actualele case de marcat cu role de hârtie, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu. Măsura presupune costuri suplimentare pentru agenţii economici, mai ales pentru cei mici.
A500

Măsura, pe care oficialul MFP o are în vedere pentru combaterea evaziunii fiscale și îmbunătățirea colectării veniturilor bugetare, va fi adoptată în următoarele 2-3 luni și va fi implementată în etape, potrivit Agerpres.

În acest an vor avea obligația să utilizeze casele de marcat cu jurnal electronic marii contribuabili, într-o primă etapă, și contribuabilii mijlocii, în etapa a doua, iar IMM-urile vor utiliza noile case de marcat într-o a treia etapă, cel târziu în primul semestru din 2014.

Pentru dotarea cu noile echipamente, Fiscul va acorda deducere din impozitul pe profit pentru costurile cu noile case de marcat și pentru programul electronic. Costurile sunt estimate la 40-60 de euro/echipament.

În prezent, unele hypermarket-uri dețin astfel de case de marcat, dar acestea vor fi nevoite să își actualizeze programul informatic.

‘În prezent avem case de marcat cu role de hârtie. Este foarte greu, verificarea încrucișată se face într-o proporție foarte mică a datelor furnizate de casele de marcat cu datele din evidența contabilă. Practic sunt ineficiente actualele case de marcat în a depista și combate evaziunea fiscală. Casele de marcat cu jurnal electronic vor fi conectate la un server al administrației fiscale, ca să putem verifica electronic volumul vânzărilor raportate prin evidența contabilă și fiscală cu cele rezultate din înregistrările operațiunilor prin casele de marcat cu jurnal electronic (…) Este o măsură care va avea un efect foarte mare asupra reducerii evaziunii fiscale. Acum există case de marcat, dar nu avem niciun control asupra datelor înscrise în evidența contabilă cu ce rezultă din casele de marcat. Termenul prevăzut pentru obligativitatea de a păstra rolele de hârtie este foarte scurt, iar inspecția fiscală nici nu ajunge în termenul de păstrare a rolelor. Există și case marcat nefiscalizate în momentul de față. Când vă duceți să cumpărați ceva vă dă bon, dar casa de marcat nu este înregistrată la organul fiscal’, a precizat ministrul Finanțelor.”

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline
error: Content is protected !!
http://www.casedemarcatilfov.ro http://www.casedemarcatilfov.ro http://www.casedemarcatilfov.ro